U Mostaru svečano obilježen Dan hrvatskih vojnih invalida

30. svibnja je dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, tim povodom  Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) podružnica Mostar, obilježila je obljetnicu postojanja i aktivnog rada.

Povodom obljetnice HVIDRA-e, izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Hrvaskog narodnog sabora BiH zapalila su svijeće i položila vijence ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

“Danas kada obilježavamo 25 godine postojanja i aktivnog rada naše Udruge koja broji oko 500 članova s ponosom i dubokim poštovanjem sjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članova udruge.

Naš rad je vidljiv i prepoznat u lokalnoj zajednici Grada Mostara i Hercegovine, a našom trajnom zadaćom ostaje očuvanje mira na ovim prostorima, vrijednosti Domovinskoga rata, identiteta hrvatskoga naroda, te borba za bolji status naših članova i pomoć ranjivim skupinama.

Od brojnih aktivnosti koje smo proveli u proteklom razdoblju podsjetio bih na: Organiziranje tradicionalnog Velikog Božićnog malonogometnog turnira HVIDR-a Mostar, čiji je pokrovitelj predsjednik HNS-a i HDZ BiH doktor Dragan Čović i Hrvatska demokratska zajednica.

Od prošle godine u turnirska natjecanja smo uključili ekipe djece osnovnih škola s područja Grada Mostara.

Posebnu zahvalu ovom prigodom upućujemo našim podupirateljima  Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bpsna  i HT Eronetu kao i brojnim gospodarstvenicima na svesrdnoj pomoći i donacijama.

Naša udruga skrbi i pomaže socijalno najugroženije članove i njihove obitelji.

Organiziramo obilježavanje važnih obljetnica i nadnevaka iz Domovinskog rata.

Planiramo i provodimo odlaske na važne događaje i obljetnice u Maticu Domovinu- Republiku Hrvatsku.

Ovim putem bi apelirao na svoje kolege i prijatelje da pišu, prikupljaju i arhiviraju priče, fotografije i događaje vezane za povijest hrvatskoga naroda i njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, jer sve što nije napisano i dokumentirano nije se ni dogodilo

Udruga HVIDR-a Grada Mostara ima i svoj komunikacijski kanal- iznimno dobro posjećeni portal čije sadržaje redovito ažuriramo i na kojem se mogu pratiti sve naše aktivnosti.

Unatoč svim izazovima današnjice i kušnjama kroz koje prolazi naš hrvatski narod i njegovo političko vodstvo ponosno i dostojanstveno obilježavajući današnju obljetnicu želimo poručiti kako našom trajnom zadaćom ostaje očuvanje vrijednosti i tekovina Domovinskoga rata, obilježavanje važnih obljetnica, te o skrb o našem članstvu.

To nema cijenu. Ustrajmo u zajedništvu do pobjede. Hvala svima na dolasku. Svako Vam dobro i živjeli!, kazao je između ostalog u obraćanju član Predsjedništva HVIDR-e Grada Mostara Željko Mikulić.