FOTO: Svečanost otvorenja ”Četvrtog sajama braniteljskih zadruga u HNŽ”

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ i Referalni centar Branitelj/borac „Zadrugar“ , danas su na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru organizirali 4. Sajam braniteljskih/boračkih zadruga u HNŽ.

Braniteljske zadruge su na štandovima prezentirale svoje proizvode, približivši ih javnosti i potencijalnom tržištu.

 Na sajmu  sudjeluje preko  50 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te izlagači iz Republike Hrvatske koji predstavljaju aktualnu ponudu domaćih proizvoda i rukotvorina braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

Ministar branitelja Oliver Soldo kazao je: ”Dočekali smo da možemo se ponovno okupiti što je jedno veliko osvježenje i evo branitelji su na adekvatan način odgovorili. Držim kako će svi danas ponešto naći za sebe na ovome četvrtom sajmu, a nama kao Ministarstvu je najbitnije da kroz ovaj sajam rastemo i jačamo, a samim time očekujemo da jačaju i naši branitelji u svom poduzetničkom duhu i radu.Također je kazao kako je na njima kao Ministarstvu da podržavaju takve ideje i inicijative ”Na nama je da stvaramo jedan institucionalni pravni okvir i da im pomognemo da se oni kao takvi educiraju i pozicioniraju na tržištu kako bi njihovi proizvodi bili što bliži našim kupcima i našim građanima”.

”Posebno ističem da smo već 2019. godine prije pandemije imali edukativnu tribinu kratkih lanaca opskrbe i da smo to na prošlogodišnjem virtualnom sajmu u cijelosti iskoristili i da danas imamo online platformu, jer braniteljske proizvode možemo kupiti online” istaknuo je ministar Soldo.

Inače, Sajam je otvorenim proglasio Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara.